Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Soru: Tutuklu/hükümlüye dışarıdan kitap getirebilir miyim?

Cevap: Evet ziyaret saatleri içerisinde kitap getirilebilir.

 

Soru: Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl para yatırabilirim?

Cevap: PTT aracılığı ile Adana Cemal Paşa PTT şubesine gönderilmek üzere hükümlü/tutuklunun ismi belirtilerek Adana F Tipi Cezaevi Müdürlüğü adresine gönderebilirler.

Soru: Görüş gününde yakınım cezaevinde değilse ?

Cevap: Görüş gününde tutuklu ve hükümlüler hastaneye veya mahkemeye gitmişler ise dönüş yaptıkları saatten itibaren mesai saatleri dahilinde görüş yaptırılır.


Soru: Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl eşya gönderebilirim?

Cevap: PTT aracılığı ile (lacivert ve yeşil renkler hariç) Adana Cemal Paşa PTT şubesine gönderilmek üzere hükümlü/tutuklunun ismi belirtilerek Adana F Tipi Cezaevi Müdürlüğü adresine gönderebilirler. Özel kargo ile gelen koliler kabul edilmeyecektir.


Soru: Avukat görüş saatlerini ne zaman yapılmaktadır?

Cevap: Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür. .


Soru: Kapalı görüşten kimler faydalanabilir?

Cevap: EŞİ, ANNE, BABASI, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASI, ÇOCUĞU, TORUNU, KARDEŞİ, GELİNİ, DAMADI, KAYIBİRADERİ, BALDIZI, YENGESİ, ENİŞTESİ, GÖRÜMCESİ, KAYINVALİDESİ, KAYINPEDERİ, KAYINVALİDESİNİN ANNESİ VE BABASI, KAYINPEDERİNİN ANNESİ VE BABASI, EŞİNİN BAŞKASINDAN OLMA ÇOCUĞU, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASININ ANNE VE BABALARI, TORUN ÇOCUĞU, KARDEŞ ÇOCUĞU, EŞİ, AMCASI, HALASI, DAYISI, TEYZESİ VE BUNLARIN EŞLERİ İLE VASİSİ VE KAYYIMI 

Görüş hakkı dışında hükümlü veya tutuklunun görüşmek istediği 3 kişi (yakınlık derecesi önemli değildir) ile görüş hakkı her ayın son haftası yapılmaktadır.Cezaevine gelen hükümlü ve tutuklular cezaevine kabulünden sonraki 60 gün içerisinde görüşmek istedikleri 3 kişiyi yazılı olarak beyan ederler. Ziyarete gelecek olan bu kişiler açık kimliklerini (kimlik ve fotokopisi) ve adreslerini belgelemek(ikametgah ilmühaberi) suretiyle bu haktan yararlanırlar. Bu ziyaretçiler ölüm, ağır hastalık, doğal afet hükümlü ve tutukluların nakli yada ziyaretçilerin ziyaret olanağını ortadan kaldıracak yerleşim yeri değişikliği gibi zorunlu haller dışında değiştirilemez. Bunların dışındaki tutuklu/hükümlü ziyaretçilerinin Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı izin alarak mesai saatleri içinde gelerek kapalı görüş yapabilirler.


Soru: Aylık açık görüşten kimler faydalanabilir?

Cevap: EŞİ, ANNE, BABASI, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASI, ÇOCUĞU, TORUNU, KARDEŞİ, GELİNİ, DAMADI, KAYIBİRADERİ, BALDIZI, YENGESİ, ENİŞTESİ, GÖRÜMCESİ, KAYINVALİDESİ, KAYINPEDERİ, KAYINVALİDESİNİN ANNESİ VE BABASI, KAYINPEDERİNİN ANNESİ VE BABASI, EŞİNİN BAŞKASINDAN OLMA ÇOCUĞU, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASININ ANNE VE BABALARI, TORUN ÇOCUĞU, KARDEŞ ÇOCUĞU, EŞİ, AMCASI, HALASI, DAYISI, TEYZESİ VE BUNLARIN EŞLERİ İLE VASİSİ VE KAYYIMI 

Görüş hakkı dışında hükümlü veya tutuklunun görüşmek istediği 3 kişi (yakınlık derecesi önemli değildir) ile görüş hakkı her ayın son haftası yapılmaktadır.Cezaevine gelen hükümlü ve tutuklular cezaevine kabulünden sonraki 60 gün içerisinde görüşmek istedikleri 3 kişiyi yazılı olarak beyan ederler. Ziyarete gelecek olan bu kişiler açık kimliklerini (kimlik ve fotokopisi) ve adreslerini belgelemek(ikametgah ilmühaberi) suretiyle bu haktan yararlanırlar. Bu ziyaretçiler ölüm, ağır hastalık, doğal afet hükümlü ve tutukluların nakli yada ziyaretçilerin ziyaret olanağını ortadan kaldıracak yerleşim yeri değişikliği gibi zorunlu haller dışında değiştirilemez. Bunların dışındaki tutuklu/hükümlü ziyaretçilerinin Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı izin alarak mesai saatleri içinde gelerek açık görüş yapabilirler.


Soru: Görüş saatimi nasıl öğrenebilirim?

Cevap: Görüşle ilgili sorularınız için 0 322 385 33 31– dahili 190 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Soru: Hangi eşyalar alınmaz ?

Cevap: Her türlü çorap, şalvar ve içerisinde demir bulunan ayakkabı ,lacivert , askeri renklerdeki kıyafetler ve deri gurubu eşyalar alınmaz.


Soru: Yakınıma yiyecek içecek getirebiliriyim ?

Cevap:Adalet Bakanlığının ilgili genelgesinde belirtildiği üzere Hükümlü ve Tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla içeri yiyecek içecek girişi Adalet Bakanlığının ilgili genelgesi gereği yapılamaz.. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.

 

Soru: Yakınımla ne kadar görüş yapabilirim ?

Cevap:Adalet Bakanlığın konuyla ilgili yeni genelgesinde belirtildiği üzere görüş süresi yakınıyla görüşmeye başladığı andan itibaren geçerlidir.

 

Soru: Açık görüş günleri değiştirilebilir mi ?

Cevap:Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmiştir. Değiştirilemez.

 

Soru: Hükümlü tutuklulara verilmek üzere alınacak giyim eşyalarının miktarı..?

Cevap:

1- Bir adet palto ve mont
2- iki takım elbise
3- Bir adet eşofman
4- Dört adet gömlek
5- iki adet kazak
6- iki takım pijama
7- iki adet pantolon
8- Bir adet spor ayakkabı
9- Bir adet kışlık ayakkabı
l0- Bir adet iskarpin
11- Uç adet tişört
12- Gerektiği kadar iç çamaşırı, çorap ve mendil (Bunlar kantinden temin edilecektir. Dışarıdan kesinlikle kabul edilmeyecektir.)
13- iki adet kravat
14- Bir adet kemer
15- Odalarında kafes içinde bir kuş (Muhabbet Kuşu, Kanarya, Bülbül türü ile sınırlı olmak kaydıyla) besleyebilirler.
Yukarıda belirtilenlerin dışında odalara kesinlikle hiçbir eşya alınmayacaktır.


Soru: Telefon görüşmeleri için gerekli evraklar nelerdir?

Cevap:

1.TELEFON FATURASININ ASLI (SON DÖNEME AİT OLACAK)
2.VUKUATLI NÜFUS KAYDI ÖRNEĞİ (FATURA SAHİBİNİN AİT)
3.NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ (FATURA SAHİBİNE AİT)
4.İKAMETGAH İLMÜHABERİ (FATURA SAHİBİNE AİT VE MUHTARDAN)
5.CEP TELEFONLARI İÇİN HATLI İSE FATURA KONTURLU HAT İSE ABONELİK SÖZLEŞMESİ (FATURA SAHİBİNE AİT)

BU BELGELER AÇIK VEYA KAPALI GÖRÜŞ YOLUYLA VEYA POSTA VASITASIYLA CEZA VE İNFAZ KURUMLARINA ULAŞTIRILABİLİR.

 

Soru: Tutuklu-Hükümlülerin yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler ?

Cevap:Kınama cezası dışında disiplin cezası almamış hükümlü ve tutuklular idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilmiş telefonlardan yararlandırılırlar.Kurum personeli bu telefonları kullanamaz.
Kınama cezası dışında disiplin cezası bulunan hükümlü ve tutuklular bu cezaları kaldırılmadıkça telefonla konuşma hakkından yararlanamazlar.
Hükümlü ve tutukların telefonla konuşma gün ve saatleri kurumda bulunan telefon adedi,başvuru sırası ve sayısı,kurumun asayiş ve güvenliğini dikkate alınarak belirlenir.Konuşma süresi 10 dakikayı geçemez.Bu süre sonunda konuşma kendiliğinden kesilir.Ölüm,ağır hastalık,doğal afet,yangın vb. durumlarda,idarenin izni olmak kaydıyla gerçekleştirilir.Eğer bu hak daha önce kullanılmışsa, bir sonraki haftaya ait konuşma hakkı öne alınabilir.
Telefonla görüşme ücreti görüşmeyi yapan hükümlü ve tutuklular tarafından karşılanır.
Her hükümlü ve tutuklu bu yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde EŞİ, ANNE, BABASI, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASI, ÇOCUĞU, TORUNU, KARDEŞİ, GELİNİ, DAMADI, KAYIBİRADERİ, BALDIZI, YENGESİ, ENİŞTESİ, GÖRÜMCESİ, KAYINVALİDESİ, KAYINPEDERİ, KAYINVALİDESİNİN ANNESİ VE BABASI, KAYINPEDERİNİN ANNESİ VE BABASI, EŞİNİN BAŞKASINDAN OLMA ÇOCUĞU, BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABASININ ANNE VE BABALARI, TORUN ÇOCUĞU, KARDEŞ ÇOCUĞU, EŞİ, AMCASI, HALASI, DAYISI, TEYZESİ VE BUNLARIN EŞLERİNDEN birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir.
Hükümlü veya tutuklu ,konuşmasına kendi adını ve soyadını söyleyerek başlar.Görüştüğü kişinin adını soyadını ve telefon numarasını tekrar etmesini isteyerek konuşmasına devam eder.

 

 

 

 

 

Adres

Yürekli Mahallesi 5595 sokak.NO:20 Posta Kodu :01220 Sarıçam/ADANA

Telefon

0322 385 33 31-32

FAX:0322 385 33 29

E-Posta

adana.ftcikisaretadalet.gov.tr